Almás, pekándiós torta

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almás, pekándiós torta
Adag: 1 sütőforma (23 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg pudingpor
5 dkg durvára darált pekándió
2 nagyobb hámozott, vékonyra szeletelt alma
12 és fél dkg lágy vaj
1 csipet
20 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 db tojás
1 evőkanál brandy
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál sárgabarackdzsem
vagy
2 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23 centiméter átmérőjű kapcsos sütőformát kivajazunk.

2 A lisztet, a pudingport, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót tálba szitáljuk. A vajat és a porcukrot krémessé keverjük, hozzáadjuk a tojást. A vajas cukorkrémhez keverjük a száraz hozzávalókat és a pekándiót.

3. A tésztát a sütőformába kanalazzuk, az almaszeleteket a tetejére rakjuk, majd 40-50 perc alatt megsütjük.

4. Körülbelül 10 percig a sütőformában hűtjük. A sütőforma oldalát eltávolítjuk, a tortát teljesen kihűtjük. A brandyt és a lekvárt összemelegítjük, a tortára kenjük. Azonnal tálaljuk.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Almás, pekándiós torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1783 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Almás, pekándiós torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szólj hozzá, értékelj