Almás, pekándiós torta



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23 centiméter átmérőjű kapcsos sütőformát kivajazunk.
2 A lisztet, a pudingport, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót tálba szitáljuk. A vajat és a porcukrot krémessé keverjük, hozzáadjuk a tojást. A vajas cukorkrémhez keverjük a száraz hozzávalókat és a pekándiót.
3. A tésztát a sütőformába kanalazzuk, az almaszeleteket a tetejére rakjuk, majd 40-50 perc alatt megsütjük.
4. Körülbelül 10 percig a sütőformában hűtjük. A sütőforma oldalát eltávolítjuk, a tortát teljesen kihűtjük. A brandyt és a lekvárt összemelegítjük, a tortára kenjük. Azonnal tálaljuk.