Mazsolás, mogyorós kalács

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mazsolás, mogyorós kalács
Adag: 1 sütőforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg mazsola
7 és fél dkg darált mogyoró
4 evőkanál olvasztott vaj
1 csipet
28 dkg liszt
1 db tojás
1 és ¼ dl tej
3 ¾ dl víz
másfél teáskanál sütőpor

Elkészítés:

1. A mazsolát 30 percre vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, megszárítjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 25x11 centiméter átmérőjű sütőformát kivajazunk. Alufóliával kibéleljük, a fólia legyen nagyobb, mint a sütőforma. A fóliát is megvajazzuk.

2. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. Belekeverjük óvatosan a cukrot, a tojást, a tejet, a vajat. Hozzáadjuk a mogyorót, a mandulát és a mazsolát.

3. Az előkészített sütőedénybe öntjük a masszát, majd 40-50 percig sütjük. A tepsit rácsra rakjuk, 10 percig hűtjük. A süteményt a fóliával kiemeljük, rácsra rakjuk. A fóliát levéve teljesen kihűtjük. Megszórjuk darált mandulával és mogyoróval.

Mazsolás, mogyorós kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 786 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Mazsolás, mogyorós kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
most van szezonja