Mazsolás, mogyorós kalács



Elkészítés:
1. A mazsolát 30 percre vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, megszárítjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 25x11 centiméter átmérőjű sütőformát kivajazunk. Alufóliával kibéleljük, a fólia legyen nagyobb, mint a sütőforma. A fóliát is megvajazzuk.
2. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. Belekeverjük óvatosan a cukrot, a tojást, a tejet, a vajat. Hozzáadjuk a mogyorót, a mandulát és a mazsolát.
3. Az előkészített sütőedénybe öntjük a masszát, majd 40-50 percig sütjük. A tepsit rácsra rakjuk, 10 percig hűtjük. A süteményt a fóliával kiemeljük, rácsra rakjuk. A fóliát levéve teljesen kihűtjük. Megszórjuk darált mandulával és mogyoróval.