Narancsos, mogyorós kalács



Elkészítés:
1. A mazsolát 20 percre vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, megszárítjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 25 x 11 centiméter átmérőjű sütőformát kivajazunk. Alufóliával kibéleljük, a fólia nagyobb legyen, mint a sütőforma. A fóliát is megvajazzuk.
2. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A tojást, a tejet, a vajat, a lekvárt, a brandyt és a reszelt narancshéjat óvatosan belekeverjük. Hozzáadjuk a mogyorót, a mandulát és a mazsolát.
3. Az előkészített sütőedénybe öntjük a tésztát, majd 45-55 percig sütjük. A tepsit rácsra rakjuk, 10 percig hűtjük.
4. A süteményt kiemeljük a fóliával, rácsra rakjuk. A fóliát levéve teljesen kihűtjük. Narancslekvárral és narancsszeletekkel kínáljuk.