Narancsos, mogyorós kalács

Adag: 1 tepsi (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál olvasztott vaj
12 dkg mazsola
5 dkg darált mogyoró
2 evőkanál darált mandula
6 evőkanál narancslekvár
2 evőkanál brandy
2 evőkanál reszelt narancshéj
1 csipet
másfél teáskanál sütőpor
22 és fél dkg liszt
1 db tojás
1 és ¼ dl tej
2 és fél dl meleg víz
néhány szelet narancs

Elkészítés:

1. A mazsolát 20 percre vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, megszárítjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 25 x 11 centiméter átmérőjű sütőformát kivajazunk. Alufóliával kibéleljük, a fólia nagyobb legyen, mint a sütőforma. A fóliát is megvajazzuk.

2. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A tojást, a tejet, a vajat, a lekvárt, a brandyt és a reszelt narancshéjat óvatosan belekeverjük. Hozzáadjuk a mogyorót, a mandulát és a mazsolát.

3. Az előkészített sütőedénybe öntjük a tésztát, majd 45-55 percig sütjük. A tepsit rácsra rakjuk, 10 percig hűtjük.

4. A süteményt kiemeljük a fóliával, rácsra rakjuk. A fóliát levéve teljesen kihűtjük. Narancslekvárral és narancsszeletekkel kínáljuk.

Narancsos, mogyorós kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1083 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Narancsos, mogyorós kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szótár