Narancsos répatorta



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, a szódabikarbónát, a sót tálba szitáljuk. Egy 23 centiméteres tortaformát sütőpapírral kibélelünk.
2. A vajat és a cukrot botmixerrel krémessé keverjük, a tojásokat egyenként hozzáadva tovább keverjük. Beletesszük a száraz alapanyagokat, a sárgarépát és a diót.
3. A tésztát az előkészített formába kanalazzuk, majd 40-50 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, kihűtjük.
4. A narancsos krémsajthoz a krémsajtot, a porcukrot, a reszelt narancshéjat és a narancslevet összekeverjük. A torta tetejét és oldalát bevonjuk a krémmel.