Cukkinis sárgabaracktorta



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23 centiméter átmérőjű tortaformát kivajazunk.
2. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a sót. A vajat, a barna cukrot, a citromhéjat, citromlét krémessé keverjük egy másik tálban. A tojásokat egyenként hozzáadva tovább keverjük. Következhet a cukkini, a sárgabarack, a száraz hozzávalók és a tej.
3. A tésztát a sütőformába öntjük, majd 40-50 perc alatt megsütjük. Körülbelül 10 percig a formában hagyjuk. Rácsra borítjuk, teljesen kihűtjük.
4. A sárgabarackot közepes hőfokon felfőzzük a vízzel, a hőfokot csökkentve 10 percig tovább főzzük. Félrehúzzuk, lehűtjük. A krémsajtot, a porcukrot és a citromlevet krémmé keverjük. A főtt sárgabarackot a krémbe keverjük. Bevonjuk a krémmel a tortát.