Almás, mazsolás torta

| , Mazsolás almatorta receptek
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almás, mazsolás torta
Adag: 1 tepsi (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál lágy vaj
27 dkg barna cukor
18 dkg mazsola
10 dkg dió
2 db reszelt alma
1 csipet
½ teáskanál szódabikarbóna
22 és fél dkg liszt
3 db tojás
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szerecsendió
½ teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23 centiméter átmérőjű tepsit kivajazunk.

2. A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, a szódabikarbónát, a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a barna cukrot, a tojást, a vajat, a vaníliakivonatot, majd alaposan összedolgozzuk.

3. Belekeverjük a reszelt almát, a mazsolát és a diót. Tepsibe öntjük a tésztát, s 60-75 perc alatt megsütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Almás, mazsolás torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1388 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Almás, mazsolás torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
lexikon