Diós sárgarépatorta

Adag: 1 sütőforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg mazsola
10 dkg darált dió
40 dkg finomra reszelt sárgarépa
18 dkg lágy vaj
½ teáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vaníliakivonat
2 teáskanál sütőpor
4 db tojás
35 dkg liszt
1 csipet
A cukormázhoz:
35 dkg porcukor
25 dkg lágy krémsajt
igény szerint félbevágott dió
4 evőkanál vaj
1 evőkanál reszelt citromhéj
2 teáskanál citromlé

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk.

2. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a szerecsendiót, a szegfűszeget, a sót tálba szitáljuk. A vajat és a cukrot egy másik tálban összekeverjük botmixerrel. Hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliakivonatot. A száraz összetevőket belekeverjük, valamint a sárgarépát, a diót és a mazsolát.

3. A sütőformába öntjük a masszát, és 45-55 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, teljesen kihűtjük.

4. A mázhoz összedolgozzuk a krémsajtot, a porcukrot, a vajat, a citromlevet és a citromhéjat. A torta tetejét és oldalát bevonjuk ezzel a mázzal. Felezett dióval díszítjük.

Diós sárgarépatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3701 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Diós sárgarépatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
facebook