Banántorta golgotagyümölcs-mázzal



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 23 centiméter átmérőjű tortaformát kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk.
2. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a gyömbért tálba szitáljuk. A vajat és a barna cukrot egy másik edényben összekeverjük botmixerrel.
3. A tojásokkal összedolgozzuk. A száraz összetevőket belekeverjük, hozzáadjuk az összetört banánt, a tejfölt, a tejet. Újra összekeverjük.
4. A sütőformába öntjük, majd 40-50 perc alatt megsütjük. Sülés után 10 percig a formában hagyjuk, azután rácsra borítjuk, teljesen kihűtjük.
5. A porcukrot, a gyümölcspépet és a vajat vízfürdőn besűrítjük. A torta tetejét és oldalát bevonjuk ezzel a mázzal.