Málnatorta



Elkészítés:
1. A lisztet, a porcukrot és a sót tálba szitáljuk. A vajat belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a mogyorót és a vaníliakivonatot. Összedolgozzuk annyi tojással, hogy a tészta kemény legyen.
2. Cipót formálunk, melyet nejlonzacskóba vagy folpackba téve 30 percre a hűtőszekrénybe rakunk.
3. A málnát a cukorral lekvárrá főzzük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy 30 centiméter átmérőjű kapcsos sütőformát előkészítünk.
4. A tésztát fél centiméter vastagságúra nyújtjuk. A formát kibéleljük vele, s ha a szélén túllóg, levágjuk a tésztát. A formában lévő tésztát megszurkáljuk villával. Sütőpapírt helyezünk rá, és legalább 1 kilónyi szárazbabot.
5. Mintegy 20 perc sütés után a papírt és a súlyt eltávolítjuk. A málnatölteléket a tortaformába kanalazzuk. Az egész málnákkal díszítjük. Megszórjuk porcukorral.