Málnatorta

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Málnatorta
Adag: 4 sütőforma (32 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
60 dkg vaj
52 dkg darált mogyoró
4 teáskanál vaníliakivonat
50 dkg porcukor
100 dkg liszt
1 csipet
A töltelékhez:
120 dkg málna

Elkészítés:

1. A lisztet, a porcukrot és a sót tálba szitáljuk. A vajat belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a mogyorót és a vaníliakivonatot. Összedolgozzuk annyi tojással, hogy a tészta kemény legyen.

2. Cipót formálunk, melyet nejlonzacskóba vagy folpackba téve 30 percre a hűtőszekrénybe rakunk.

3. A málnát a cukorral lekvárrá főzzük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Egy 30 centiméter átmérőjű kapcsos sütőformát előkészítünk.

4. A tésztát fél centiméter vastagságúra nyújtjuk. A formát kibéleljük vele, s ha a szélén túllóg, levágjuk a tésztát. A formában lévő tésztát megszurkáljuk villával. Sütőpapírt helyezünk rá, és legalább 1 kilónyi szárazbabot.

5. Mintegy 20 perc sütés után a papírt és a súlyt eltávolítjuk. A málnatölteléket a tortaformába kanalazzuk. Az egész málnákkal díszítjük. Megszórjuk porcukorral.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Málnatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1012 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Málnatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
cikkek