Fordított cseresznyés torta

Adag: 1 sütőforma (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg lágy vaj
40 dkg érett cseresznye
7 és fél dkg porcukor
20 dkg liszt
2 dl tejszín
1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, és 8 dkg vajat belemorzsolunk. Következhetnek a tojássárgák, a citrom reszelt héja. Tésztává gyúrjuk.

2. Cipót formálunk, melyet nejlonzacskóba vagy folpackba téve 30 percre a hűtőszekrénybe rakunk.

3. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A megmosott cseresznyét megszárítjuk, kimagozzuk, félbevágjuk. A maradék vajjal kivajazunk egy 28 centiméter átmérőjű kapcsos sütőformát. A formát megszórjuk porcukorral.

4. A cseresznyét vágott oldalával lefelé belerakjuk. Kinyújtjuk a tésztát, majd óvatosan a gyümölcsre helyezzük. Mintegy 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük a tésztát. 5 percig a formában hagyjuk.

5. A sütőforma oldalát eltávolítjuk. A tortát cseresznyével felfelé tálalóedényre rakjuk, és teljesen kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, habzacskóba rakjuk, a tortát ezzel díszítjük.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Fordított cseresznyés torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2614 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Fordított cseresznyés torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
bevásárlólista