Cseresznyés torta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cseresznyés torta
Adag: 1 sütőforma (8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
15 dkg lágy vaj
20 dkg konzerv cseresznye
vagy
20 dkg friss cseresznye
1 csipet
25 dkg liszt
6 evőkanál tej
2 evőkanál porcukor
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Kivajazunk egy 24 centiméter átmérőjű kerek sütőformát.

2. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A vajat és a cukrot egy nagy tálban krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Összedolgozzuk, majd a száraz alapanyagokkal, a liszttel, a sütőporral és a sóval is.

3. A tésztát a kivajazott sütőformába öntjük, és 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. 5 perc hűlés után rácsra borítjuk, teljesen kihűtjük.

4. Vízszintesen kettévágjuk. Az alsó részét megkenjük a cseresznyedzsemmel. A tészta tetejét rárakjuk. Megszórjuk porcukorral. Tálalás előtt a félbevágott friss vagy konzervcseresznyével díszítjük.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Cseresznyés torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1655 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Cseresznyés torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
recept beküldése