Cseresznyés torta



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Kivajazunk egy 24 centiméter átmérőjű kerek sütőformát.
2. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A vajat és a cukrot egy nagy tálban krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Összedolgozzuk, majd a száraz alapanyagokkal, a liszttel, a sütőporral és a sóval is.
3. A tésztát a kivajazott sütőformába öntjük, és 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. 5 perc hűlés után rácsra borítjuk, teljesen kihűtjük.
4. Vízszintesen kettévágjuk. Az alsó részét megkenjük a cseresznyedzsemmel. A tészta tetejét rárakjuk. Megszórjuk porcukorral. Tálalás előtt a félbevágott friss vagy konzervcseresznyével díszítjük.