Fekete szedres kenyérpuding

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fekete szedres kenyérpuding
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
40 dkg száraz kenyér
40 dkg fekete szeder
2 evőkanál brandy
1 csipet
1 teáskanál frissen préselt/facsart citromlé
3 db tojás
2 teáskanál hideg víz

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Előveszünk egy egyliteres hullámos szufléformát.

2. A felmelegített tejet a tálban lévő kenyérdarabokra öntjük, botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a tojásokat. Összekeverjük a brandyvel, a csipetnyi sóval és 100 gramm cukorral.

3. Beletesszük a fekete szedret is. A maradék cukrot és a vizet közepes tűzön feloldjuk. Tovább főzzük, amíg a cukor aranyszínű nem lesz. Lehúzzuk a tűzről, meglocsoljuk citromlével.

4. A szirupot a szufléformába öntjük, megforgatjuk, hogy a szirupból a forma oldalára is kerüljön. A formába kanalazzuk a fekete szedres keveréket, amit 35-40 perc alatt készre sütünk. Tálalóedényre borítjuk, egész fekete szederrel díszítjük.

Fekete szedres kenyérpuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1078 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Fekete szedres kenyérpuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
van itthon