Háromszószos fagylalt
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 55 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
A golgotagyümölcs-szószhoz:
A kiviszószhoz:
Az eperszószhoz:
Elkészítés:
1. Az epret botmixerrel pépesítjük. A cukrot annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi, 8 perc alatt, lassú tűzön feloldjuk.
2. Hozzáadjuk az eperpürét. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a citromlevet és a likőrt.
3. A kivit botmixerrel pépesítjük. Beletesszük a cukrot, a citromlevet. A golgotagyümölcsöt félbevágjuk, húsát kivágjuk, tálba rakjuk a cukorral és a citromlével. Fakanállal összekeverjük. A gyümölcspüréket hűtve, fagylalttal tálaljuk.
A golgotagyümölcsöt más lédús gyümölccsel is helyettesíthetjük.