Hideg cseresznyeszuflé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hideg cseresznyeszuflé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg tejszín
15 dkg kimagozott cseresznye
1 csipet borkősav

Elkészítés:

1. A tejszínt keményre verjük és felhasználásig hűtőszekrényben hagyjuk. Négy darab 8 centiméter átmérőjű szuflésütőt sütőpapírcsíkkal kívülről beborítunk. A sütőpapír kétszer magasabb legyen, mint a sütőforma.

2. A cseresznyét összeturmixoljuk, tálba öntjük. A tojásfehérjét, a cukrot, a borkősavat összekeverjük, és a vízfürdő fölött botmixerrel lassan kevergetjük. Ha kissé átmelegedett, magas fokozaton habbá verjük. Óvatosan a turmixolt cseresznyéhez keverjük, 18 dkg tejszínhabbal együtt.

3. A krémet elosztjuk a szuflésütőkben, a tetejüket elsimítjuk, majd 6 órán át fagyasztjuk. Fogyasztás előtt 30 perccel a fagyasztóból kivesszük, a papírt eltávolítjuk. A szuflé tetejét körben tejszínhabbal díszítjük, a közepébe egész cseresznyét rakunk.

Hideg cseresznyeszuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1052 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Hideg cseresznyeszuflé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
van itthon