Fagyasztott epertál

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fagyasztott epertál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg eperfagylalt
10 szem negyedelt eper
½ db lime leve
1 teáskanál barnacukor
1 ág finomra vágott menta
A granitához:
½ db citrom leve
12 és fél dkg eper
6 evőkanál víz
2 evőkanál kristálycukor
A zseléhez:
2 teáskanál méz
15 dkg eper
6 evőkanál víz
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál agar-agar

Elkészítés:

1. A granitához feloldjuk a cukrot a vízben, közepes hőfokon. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon 5 percig főzzük, hozzáadjuk az epret és a citromlevet. Ha kihűlt, tálba öntjük, 3-4 órára fagyasztóba rakjuk. Időnként összetörjük, hogy kristályossá hűljön.

2. A zseléhez alacsony hőfokon felfőzzük a mézet, a cukrot, a vizet, az agar-agart. Az epret botmixerrel összetörjük, a zseléhez tesszük, majd 3-4 órára hűtőszekrénybe rakjuk.

3. A maradék epret összekeverjük a barna cukorral, a mentával, a lime-lével, majd 4 üvegpohárba kanalazzuk. A kristályosra fagyott granitát is 4 üvegpohárba kanalazzuk.

Így tálaljuk: 4 kistányérra egy-egy zselét rakunk, mellé helyezünk egy-egy kanál eperfagylaltot, s hozzá kínáljuk a poharas epret és a granitát. Az eper tetejét mentával díszítjük.

Fagyasztott epertál
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 873 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Fagyasztott epertál
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
recept beküldése