Búzadarapuding gyümölcskompóttal
Elkészítési idő:
70 perc
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 1 gyűrűforma (4 főre)
Elkészítés:
1. Az összes gyümölcsöt lábasba rakjuk a borral, egy evőkanál cukorral és fahéjjal. Kevergetve 20 percig főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, a fahéjat kidobjuk.
2. A tejet felforraljuk a vaníliával, a vajjal és csipetnyi sóval. A tűz hőfokát csökkentjük, a vaníliát kidobjuk.
3. A búzadarát óvatosan beleöntjük, habverővel csomómentessé keverjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot, 15 perc alatt, állandóan kevergetve megfőzzük.
3. Egy kétliteres gyűrűformát kivajazunk. A búzadarát beleöntjük, 15 percig hűlni hagyjuk. Tálalóedényre borítjuk, a közepébe halmozzuk a gyümölcsöket. Melegen tálaljuk.