Búzadarapuding gyümölcskompóttal

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Búzadarapuding gyümölcskompóttal
Adag: 1 gyűrűforma (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg búzadara
12 és fél dl tej
1 db hámozott, darabolt alma
1 db hámozott, darabolt körte
1 db vékonyra szeletelt narancs
4 db vékonyra szeletelt mandarin
6 db kimagozott, félbevágott szilva
6 db kimagozott, félbevágott sárgabarack
2 és fél dl vörös gyümölcsbor
1 csipet
1 evőkanál vaj
1 rúd vanília
1 rúd fahéj

Elkészítés:

1. Az összes gyümölcsöt lábasba rakjuk a borral, egy evőkanál cukorral és fahéjjal. Kevergetve 20 percig főzzük. Félrehúzzuk a tűzről, a fahéjat kidobjuk.

2. A tejet felforraljuk a vaníliával, a vajjal és csipetnyi sóval. A tűz hőfokát csökkentjük, a vaníliát kidobjuk.

3. A búzadarát óvatosan beleöntjük, habverővel csomómentessé keverjük. Hozzáadjuk a maradék cukrot, 15 perc alatt, állandóan kevergetve megfőzzük.

3. Egy kétliteres gyűrűformát kivajazunk. A búzadarát beleöntjük, 15 percig hűlni hagyjuk. Tálalóedényre borítjuk, a közepébe halmozzuk a gyümölcsöket. Melegen tálaljuk.

Búzadarapuding gyümölcskompóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1835 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Búzadarapuding gyümölcskompóttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
recepttár