Meleg narancsszuflé



Elkészítés:
1. A narancsot lábasba rakjuk, forró vízzel leöntjük. Alacsony hőfokon 30 percig főzzük, míg a víz a felére csökken. Leszűrjük, hideg vizet öntünk rá. Alacsony hőfokon 30 percig főzzük, míg a víz a felére csökken. Leszűrjük, a folyamatot harmadszor is megismételjük. Végezetül a narancsot teljesen kihűtjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). A tojássárgákat 10 dkg cukorral habosra keverjük.
3. A főtt narancsot meghámozzuk, a húsát feldaraboljuk, turmixoljuk. A narancspürét a tojásokhoz keverjük, beletesszük a lisztet, a burgonyakeményítőt, a vajat és a narancslikőrt.
4. A tojásfehérjékből 14 dkg cukor hozzáadásával kemény habot verünk. A habba óvatosan belekeverjük a tojássárgás narancspürét.
5. Közben 6 szuflésütőt kivajazunk. A maradék cukrot az aljára és az oldalára szórjuk, a krémet belekanalazzuk, s 45 perc alatt készre sütjük. Tálalóedényre borítjuk, megszórjuk porcukorral. Cseresznyével és narancskarikákkal díszítjük. Melegen tálaljuk.