Padlizsántiramisu

Adag: 1 tepsi (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg csíkokra vágott padlizsán
7 és fél dl tej
7 és fél dkg keserű kakaópor
1 evőkanál durva szemcséjű
5 dl olívaolaj
1 teáskanál vaníliakivonat
7 és fél dkg liszt

Elkészítés:

1. A csíkokra vágott padlizsánt megsózzuk, szűrőbe rakjuk, 60 percen át csöpögtetjük.

2. Közben kivajazunk egy 20 centiméter átmérőjű négyszögletes tálat. Olajat forrósítunk, és a padlizsánt 5-7 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetjük, papírtörlőn megszárítjuk.

3. A tojássárgákat 100 g cukorral kikeverjük. Körülbelül 5 dkg lisztet beleszitálunk, hozzáöntünk 5 dl tejet és a vaníliakivonatot. Alacsony hőfokon, állandóan kevergetve 10-15 perc alatt besűrítjük. Félrehúzzuk a tűzről, beletesszük a cukrozott gyümölcshéjat.

4. A kakaót a maradék liszttel és a maradék cukorral összekeverjük. Óvatosan hozzáöntjük a maradék tejet, csomómentesre keverjük. Alacsony hőfokon 10 perc alatt besűrítjük.

5. A kivajazott tepsibe tojásos krémet kenünk, sült padlizsánnal borítjuk, majd a kakaós krémmel folytatjuk a rétegzést. A művelet addig tart, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Tálalás előtt 120 percig hűtőszekrényben pihentetjük.

Padlizsántiramisu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1528 alkalommal tekintették meg
szaffyka
2013.11.02 szaffyka
Ennek az isteni desszertnek az elkészítését dupla hozzávaló-mennyiségből ajánlom (sokkal szebben/jobban lehet így rétegezni). A padlizsánszeleteket egy kevés fekete kávéval bolondítottam meg; liszt helyett pedig kukoricadarát használtam. Az eredmény: fantasztikus! :-)
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Padlizsántiramisu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
bevásárlólista