Körtés, citromos krém
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A körtét 15 perc alatt puhára főzzük a cukorral. Kihűtjük.
2. Az agar-agart a citromlével, a reszelt citromhéjjal és 2 kanál körtelével összekeverjük. Alacsony hőfokon, állandóan kevergetve 2 perc alatt feloldjuk a lében.
3. A körtét a levével együtt összeturmixoljuk. Belekeverjük a zselét.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A habot és a mogyoró felét a körtezseléhez keverjük.
5. A krémet 4 pudingos tálba kanalazzuk, 120 percre hűtőszekrénybe rakjuk. Ha megfagyott, tálalóedényre borítjuk, a maradék mogyoróval és citromszeletekkel díszítjük.