Eperhab kiviszósszal

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eperhab kiviszósszal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg friss eper
2 db hámozott, összevagdalt kivi
2 és fél dl tejszín
4 evőkanál gyümölcslikőr
1 evőkanál agar-agar
1 evőkanál vaníliakivonat
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. Hat darab kisméretű, egyenes falú poharat kiolajozunk. Az epret, 7 dkg cukrot és a vaníliakivonatot turmixoljuk.

2. Úgy 3 evőkanál gyümölcslikőrt alacsony hőfokon felmelegítünk, az agar-agart feloldjuk benne. A zselés keveréket a turmixolt gyümölcshöz adjuk.

3. A tejszínhabot keményre verjük, óvatosan a eperkeverékbe forgatjuk. Az eperhabot az előkészített poharakba kanalazzuk. Tetejüket folpackkal fedjük, 180 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

4. A kivit összeturmixoljuk a maradék cukorral, a maradék likőrrel és a citromlével. A hűtési idő lejárta után az eperhabot tálalóedényre borítjuk. A kivis öntettel és félbevágott eprekkel díszítjük.

A recept elkészítéséhez használhatunk agar-agar port vagy pelyhet is.
Eperhab kiviszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1750 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Eperhab kiviszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
könyvek