Karamellizált szőlő

| Karamellizált szőlő receptek
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Karamellizált szőlő
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 fürt fehér, magtalan szőlő
½ teáskanál borkősav
1 és ¼ dl víz

Elkészítés:

1. A szőlőszemeket levágjuk ollóval a fürtről, egy picike szárat rajta hagyunk. A szemeket megmossuk, megszárítjuk.

2. A szőlőszemek szára mellé 1-1 fogpiszkálót szúrunk. A vizet, a cukrot és a borkősavat felforraljuk, sziruppá főzzük. Teszteljük: ha egy csepp szirupot az asztallapra csöppentünk, és az megszilárdul, kész a szirup. A tűzről félrehúzzuk.

3. A szőlőszemeket a fogpiszkálóval megfogva a szirupba mártjuk. A szemeket vékonyan kivajazott tálra helyezve kínáljuk.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Karamellizált szőlő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1925 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Karamellizált szőlő
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
hírlevél