Citromhab
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 30 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tojássárgákat, a cukrot és a reszelt citromhéjat mixerben összedolgozzuk.
2. A citromlevet és az agar-agart egy kis tálban összekeverjük, azután 5 percre félrerakjuk. A citromos zselét alacsony hőfokon besűrítjük. A tűzről félrehúzzuk és hozzáadjuk a tojássárgás keveréket.
3. A tejszínt keményre verjük. A tojásfehérjéket egy másik tálban ugyancsak kemény habbá verjük. A habokat óvatosan belekeverjük a tojássárgás keverékbe.
4. A keveréket éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. A citromhabot citromszeletekkel díszítve kínáljuk.