Citromhab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Citromhab
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom reszelt héja
2 és fél dl tejszín
4 db tojás
2 db citrom leve
1 db vékonyra szeletelt citrom
1 evőkanál agar-agar

Elkészítés:

1. A tojássárgákat, a cukrot és a reszelt citromhéjat mixerben összedolgozzuk.

2. A citromlevet és az agar-agart egy kis tálban összekeverjük, azután 5 percre félrerakjuk. A citromos zselét alacsony hőfokon besűrítjük. A tűzről félrehúzzuk és hozzáadjuk a tojássárgás keveréket.

3. A tejszínt keményre verjük. A tojásfehérjéket egy másik tálban ugyancsak kemény habbá verjük. A habokat óvatosan belekeverjük a tojássárgás keverékbe.

4. A keveréket éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. A citromhabot citromszeletekkel díszítve kínáljuk.

Citromhab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3213 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Citromhab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
pinterest