Kosárkák vörösboros krémmel

| Sárgadinnyés gyümölcskosárka receptek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kosárkákhoz:
2 evőkanál vaj
2 evőkanál méz
2 evőkanál liszt
A vörösboros krémhez:
1 db hámozott, darabolt sárgadinnye
25 dkg eper
2 evőkanál portói bor
7 evőkanál víz
2 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

1. A kosárkákhoz összekeverjük egy edényben a mézet, a felolvasztott vajat, a lisztet és a cukrot. A krémhez felforraljuk a vörösbort, a vizet és a barna cukrot.

2. Mintegy 10 perc alatt sziruppá főzzük. Kihűtjük.

3. Az eper és a dinnye háromnegyedét összeturmixoljuk, 60 percre hűtőszekrénybe rakjuk. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

4. A mézes, vajas, cukros tésztából négy adagot kiszakítunk, golyókat formázunk, melyeket a sütőpapíron elsimítunk. A tésztát 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

5. Ha kész, egy olajozott kispohár talpát rányomjuk, s a kivett tésztát kosárkává formáljuk. Kihűtjük. A maradék gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, a 4 kosárkába rakjuk. A vörösboros krémet elosztjuk a gyümölcskosárkákon. Azonnal tálaljuk.

Kosárkák vörösboros krémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1872 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Kosárkák vörösboros krémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
twitter