Kosárkák vörösboros krémmel



Elkészítés:
1. A kosárkákhoz összekeverjük egy edényben a mézet, a felolvasztott vajat, a lisztet és a cukrot. A krémhez felforraljuk a vörösbort, a vizet és a barna cukrot.
2. Mintegy 10 perc alatt sziruppá főzzük. Kihűtjük.
3. Az eper és a dinnye háromnegyedét összeturmixoljuk, 60 percre hűtőszekrénybe rakjuk. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
4. A mézes, vajas, cukros tésztából négy adagot kiszakítunk, golyókat formázunk, melyeket a sütőpapíron elsimítunk. A tésztát 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
5. Ha kész, egy olajozott kispohár talpát rányomjuk, s a kivett tésztát kosárkává formáljuk. Kihűtjük. A maradék gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, a 4 kosárkába rakjuk. A vörösboros krémet elosztjuk a gyümölcskosárkákon. Azonnal tálaljuk.