Orosz céklasaláta

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Orosz céklasaláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
57 és fél dkg fehér cékla
3 evőkanál sűrű tejföl
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 teáskanál mustár
2 evőkanál finomra vágott kapor
3 dkg finomra vágott mogyoróhagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Megsütjük 50 perc alatt a céklát a héjában. Kihűtjük, majd hámozzuk, vékony csíkokra vágjuk.

2. A tojássárgáját felverjük a citromlével és a mustárral. Állandóan kevergetve, kanalanként hozzáadjuk az olajat, majd a sűrű tejfölt, a mogyoróhagymát, a kaprot. Összekeverjük.

3. A céklát salátástálba rakjuk, leöntjük a szósszal. Azonnal tálaljuk.

Orosz céklasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1801 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Orosz céklasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
twitter