Svéd burgonyasaláta

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Svéd burgonyasaláta
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 kisebb finomra aprított csemegeuborka
8 db keményre főzött tojás
125 dkg burgonya
1 teáskanál frissen reszelt szerecsendió
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
1 csipet currypor
A majonézhez:
2 evőkanál fehérborecet
3 és fél dl mogyoróolaj
vagy
3 és fél dl napraforgóolaj
másfél dl meleg víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tojássárgát felverjük, hozzáadunk egy kanál olajat, felverjük, beleöntünk egy evőkanál ecetes vizet, s mindaddig kevergetjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Sózzuk, borsozzuk.

2. A burgonyát forró, sós vízben 15-20 perc alatt puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, kihűtjük. Kis kockákra vágjuk.

3. A burgonyát salátástálba rakjuk, hozzáadjuk az uborkát, a hagymát, megszórjuk a curryvel és szerecsendióval. Óvatosan összekeverjük. A salátába keverjük a majonézt (ehhez a fehérborecetet elkeverjük a meleg vízzel).

4. 60 percre hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor durvára vágott tojással díszítjük.

Svéd burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3203 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Svéd burgonyasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
lexikon