Osztrák savanyú káposzta

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Osztrák savanyú káposzta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kimagozott, szeletelt zöld húsú kaliforniai paprika
2 szál szeletelt sárgarépa
3 db hámozott, kimagozott alma
50 dkg durvára vágott savanyú káposzta
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 csipet
Az öntethez:
2 evőkanál fehérborecet
4 evőkanál créme fraiche
vagy
4 evőkanál sűrű tejföl
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál száraz fehérbor

Elkészítés:

1. A hagymát megsózzuk, 30 percig állni hagyjuk. Lemossuk a sót a hagymáról, megszárítjuk.

2. A hagymát, savanyú káposztát, a darabokra vágott almát tálba rakjuk, meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a paprikát és a sárgarépát. Összekeverjük.

3. Egy csavaros tetejű befőttesüvegben összerázzuk az olajat, az ecetet és a sűrű tejfölt. Sózzuk, borsozzuk.

4. A cukorral még néhány percig rázzuk. A salátára öntjük, s a bort szintúgy. Tálalás előtt 30 percig pihentetjük.

Osztrák savanyú káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5399 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Osztrák savanyú káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
tippek, fortélyok