Ecetes vöröskáposzta édesköménnyel

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ecetes vöröskáposzta édesköménnyel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg savanyított vöröskáposzta
10 dkg kockára vágott ementáli sajt
10 dkg kockára vágott füstölt sajt
2 evőkanál tökmag
1 evőkanál édesköménymag
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 szelet kockára vágott kenyér
4 nagyobb salátalevél
1 db kimagozott, szeletelt zöld húsú kaliforniai paprika
1 db kimagozott, szeletelt sárga kaliforniai paprika
1 teáskanál köménymag
½ db citrom leve
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyérkockákat összekeverjük 2 evőkanál olajjal és az édesköménymaggal. Sózzuk, borsozzuk, s a sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük.

2. Az ecetes káposztát, a hagymát, a paprikát és a szeletelt édesköményt egy salátástálban összekeverjük.

3. Hozzáadjuk a tökmagot és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk. A maradék olajat és a citromlevet ráöntjük. Összekeverjük a kockára vágott sajtokkal.

4. A salátaleveleket egy tálalóedényre helyezzük, rákanalazzuk a salátakeveréket. Megszórjuk a pirított kenyérkockákkal. Azonnal tálaljuk.

Ecetes vöröskáposzta édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1432 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Ecetes vöröskáposzta édesköménnyel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
hírlevél