Ecetes vöröskáposzta édesköménnyel



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyérkockákat összekeverjük 2 evőkanál olajjal és az édesköménymaggal. Sózzuk, borsozzuk, s a sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük.
2. Az ecetes káposztát, a hagymát, a paprikát és a szeletelt édesköményt egy salátástálban összekeverjük.
3. Hozzáadjuk a tökmagot és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk. A maradék olajat és a citromlevet ráöntjük. Összekeverjük a kockára vágott sajtokkal.
4. A salátaleveleket egy tálalóedényre helyezzük, rákanalazzuk a salátakeveréket. Megszórjuk a pirított kenyérkockákkal. Azonnal tálaljuk.