Tavaszi zöld saláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tavaszi zöld saláta
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg zöldborsó
12 és fél dkg félbevágott spárga
2 db durvára vágott fejes saláta
2 db olajban eltett, negyedelt articsóka
4 szál darabolt újhagyma
4 evőkanál vaj
1 teáskanál frissen reszelt citromhéj
1 evőkanál finomra vágott menta
1 és ¼ dl joghurt
7 evőkanál meleg zöldségleves
½ db citrom leve
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A zöldségeket egy tűzálló edénybe rétegezzük. Elsőként a saláta, majd az újhagyma, a cukorborsó, a spárga, az articsóka, a zöldborsó következzen.

2. A rétegek közé petrezselymet, mentát és reszelt citromhéjat szórjunk. Borsozzuk, megszórjuk vajdarabkákkal. A zöldségleves kétharmadát ráöntjük.

3. Felforraljuk, 5-7 perc alatt roppanósra főzzük. Ha szükséges, adunk még hozzá zöldséglevest. A roppanós zöldségeket előmelegített tálalóedénybe rakjuk, meglocsoljuk citromlével. Joghurttal kínáljuk.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Tavaszi zöld saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1951 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Tavaszi zöld saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
google+