Tavaszi zöld saláta



Elkészítés:
1. A zöldségeket egy tűzálló edénybe rétegezzük. Elsőként a saláta, majd az újhagyma, a cukorborsó, a spárga, az articsóka, a zöldborsó következzen.
2. A rétegek közé petrezselymet, mentát és reszelt citromhéjat szórjunk. Borsozzuk, megszórjuk vajdarabkákkal. A zöldségleves kétharmadát ráöntjük.
3. Felforraljuk, 5-7 perc alatt roppanósra főzzük. Ha szükséges, adunk még hozzá zöldséglevest. A roppanós zöldségeket előmelegített tálalóedénybe rakjuk, meglocsoljuk citromlével. Joghurttal kínáljuk.
Zöldségleves

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.
3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.
4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.