Sárgabarackos perec



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
2. Egy kis lábasban összekeverjük a sárgabarackot, a narancslevet és 1 evőkanál vajat. Alacsony hőfokon 5 perc alatt összemelegítjük. Hagyjuk kihűlni.
3. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót. Belekeverjük a cukrot, hozzámorzsoljuk a maradék vajat, és porhanyós tésztát készítünk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a barackos keveréket és a csokoládét. Kemény tésztát gyúrunk.
4. Evőkanálnyi adagokat merítünk a tésztából és 15 cm hosszú hurkákat sodrunk belőle. Pereccé hajtogatjuk, középen meg is csavarjuk.
5. Sütőlemezekre rakjuk egymástól 2,5 cm-re, és 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.