Sárgabarackos perec

Adag: 3 tepsi (20-24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 evőkanál vaj
1 dl frissen préselt/facsart narancslé
10 dkg finomra vágott aszalt sárgabarack
6 dkg reszelt étcsokoládé
2 db felvert tojássárgája
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
vagy
20 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

2. Egy kis lábasban összekeverjük a sárgabarackot, a narancslevet és 1 evőkanál vajat. Alacsony hőfokon 5 perc alatt összemelegítjük. Hagyjuk kihűlni.

3. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport és a sót. Belekeverjük a cukrot, hozzámorzsoljuk a maradék vajat, és porhanyós tésztát készítünk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a barackos keveréket és a csokoládét. Kemény tésztát gyúrunk.

4. Evőkanálnyi adagokat merítünk a tésztából és 15 cm hosszú hurkákat sodrunk belőle. Pereccé hajtogatjuk, középen meg is csavarjuk.

5. Sütőlemezekre rakjuk egymástól 2,5 cm-re, és 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Sárgabarackos perec
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1372 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Sárgabarackos perec
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
facebook