Mazsolás, csokoládés óriás tallér



Elkészítés:
1. Egy tálban a vajat, porcukrot, barna cukrot, vaníliakivonatot kézi mixerrel közepes fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. A fordulatszámot alacsonyabb fokozatra vesszük, és óvatosan hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, sót. Kézzel belekeverjük a mazsolát, csokoládéchipseket. Összegyúrjuk.
2. Kb. 40 cm hosszú sütőpapírt vágunk. A tésztát a közepére helyezzük, és kb. 7 cm átmérőjű és 20 cm hosszú tésztahurkává tekerjük a papír segítségével. Az óriási „szaloncukor" két végét megtekerjük. 120 percre a hűtőszekrénybe rakjuk.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
4. A ,szaloncukrot" a papírból kibontjuk, és kb. 1 cm-es korongokra vágjuk. Az előkészített sütőlemezekre rakjuk, egymástól 10 cm-re. Sütés előtt még 10 percre rakjuk a hűtőbe.
5. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben még 2-3 percig. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.