Csokis, makadámdiós tejfölös halom

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokis, makadámdiós tejfölös halom
Adag: 3 tepsi (50 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg tört makadámdió
35 dkg keserű csokoládéchips
20 dkg barna cukor
1 és ¼ dl tejföl
2 db tojás
25 dkg lágy vaj
½ teáskanál
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vaníliakivonat
37 és fél dkg fehér liszt
vagy
37 és fél dkg univerzális liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, sót. Egy másik tálban a vajat, cukrot, barna cukrot kézi mixerrel közepes fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, tovább keverjük. A fordulatszámot alacsonyabb fokozatra vesszük, és óvatosan hozzáadjuk a száraz adalékot, vaníliakivonatot, tejfölt.

3. Belekeverjük a csokoládéchipset, makadámdiót. A sütőlemezekre púpozott teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 2,5 cm-re.

4. 15-17 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben még 2 percig. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Csokis, makadámdiós tejfölös halom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1752 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Csokis, makadámdiós tejfölös halom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
recept beküldése