Kandírozott cseresznyés halom

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kandírozott cseresznyés halom
Adag: 2 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg margarin
6 dkg összevágott kandírozott cseresznye
1 evőkanál kukoricaszirup
vagy
1 evőkanál aranyszirup
1 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál vaníliakivonat
17 és fél dkg fehér liszt
vagy
17 és fél dkg univerzális liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy nagy lábasban a margarint, cukrot, kukoricaszirupot megolvasztjuk. A tűzről félrehúzzuk.

3. Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport. Beleöntjük a még meleg margarinos keveréket. Hozzákeverjük a vaníliakivonatot, cseresznyét.

4. A tésztából evőkanálnyi adagokból golyókat formálunk, az előkészített sütőlemezekre rakjuk. A tészták tetejét villával lelapítjuk.

5. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben még 2 percig. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Kandírozott cseresznyés halom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1587 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Kandírozott cseresznyés halom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
pinterest