Csokoládéhalom

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládéhalom
Adag: 11 tepsi (198 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
82 és fél dkg mogyoró
99 dkg fehér csokoládéchips
99 dkg keserű csokoládéchips
41 és ¼ dkg keserű kakaópor
6 ¾ dl tej
6 ¾ dl író
137 és fél dkg lágy vaj
110 dkg lágy barna cukor
11 db tojás
206 és ¼ dkg univerzális liszt
vagy
206 és ¼ dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálban a vajat, barna cukrot kézi mixerrel közepes fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, tovább keverjük.

3. A fordulatszámot alacsonyabb fokozatra vesszük, és óvatosan hozzáadjuk a lisztet, kakaót, váltakozva az íróval vagy tejjel. Belekeverjük a szárazon megpirított mogyorót, a fehér- és étcsokoládéchipseket.

4. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 2,5 cmre. 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben még 5 percig. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Csokoládéhalom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1619 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Csokoládéhalom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
tippek, fortélyok