Csokoládéhalom



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.
2. Egy tálban a vajat, barna cukrot kézi mixerrel közepes fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, tovább keverjük.
3. A fordulatszámot alacsonyabb fokozatra vesszük, és óvatosan hozzáadjuk a lisztet, kakaót, váltakozva az íróval vagy tejjel. Belekeverjük a szárazon megpirított mogyorót, a fehér- és étcsokoládéchipseket.
4. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 2,5 cmre. 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben még 5 percig. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.