Sárgarépás és narancsos halom

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgarépás és narancsos halom
Adag: 4 tepsi (50 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg lágy vaj
1 teáskanál finomra reszelt narancshéj
18 és fél dkg finomra reszelt sárgarépa
9 dkg mazsola
3 dkg zabpehely
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt szegfűbors
½ teáskanál frissen reszelt szerecsendió
1 csipet
20 dkg barnacukor
1 teáskanál vaníliakivonat
2 db tojás
20 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Négy sütőlemezt olajjal kikenünk. Egy tálba szórjuk a lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, szegfűborsot, szerecsendiót, gyömbért, sót.

2. Egy másik tálban a vajat, barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a narancshéjat, vaníliakivonatot, a tojásokat, sárgarépát, mazsolát, kókuszreszeléket, zabpelyhet és tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot. Összegyúrjuk.

3. A sütőlemezekre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. 8-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Sárgarépás és narancsos halom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1175 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Sárgarépás és narancsos halom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
lexikon