Pikáns csók



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Három sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, szódabikarbónát, sót. Belekeverjük a pirított, tört napraforgómagot. Egy másik tálban a vajat, 400 g cukrot, olajat, 1 lime reszelt héját kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékot, lime-levet.
3. A maradék cukrot és a másik lime héját kis tálban összekeverjük. A tésztából diónyi golyókat formálunk, és a cukros, lime-héjas keverékbe forgatjuk. A golyókat egymástól 5 cm-re a sütőlemezekre rakjuk. A tészta tetejét villával kissé lelapítjuk.
4. 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.