Napraforgómagos tallér
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 2 tepsi (36-40 darab)
vagy
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.
2. Egy tálba szórjuk a lisztet, szódabikarbónát, sót. Egy másik tálban a vajat, cukrot, barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, vaníliakivonatot, tovább keverjük.
3. Belekeverjük a száraz adalékot, kukoricapelyhet, napraforgómagot. Összegyúrjuk.
4. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben, amíg megkeményedik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.