Napraforgómagos tallér

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Napraforgómagos tallér
Adag: 2 tepsi (36-40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg barna cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet
25 dkg lágy vaj
2 db felvert tojás
½ teáskanál vaníliakivonat
22 és fél dkg fehér liszt
vagy
22 és fél dkg univerzális liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, szódabikarbónát, sót. Egy másik tálban a vajat, cukrot, barna cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, vaníliakivonatot, tovább keverjük.

3. Belekeverjük a száraz adalékot, kukoricapelyhet, napraforgómagot. Összegyúrjuk.

4. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben, amíg megkeményedik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Napraforgómagos tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1620 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Napraforgómagos tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
szólj hozzá, értékelj