Szezámmagos tallér



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk és kilisztezünk.
2. Egy tálban a vajat, cukrot, citromhéjat kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. A mixert alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk, és apránként beleszórjuk a lisztet.
3. Egy másik tálban a tojásfehérjét, mézet, szezámmagot összekeverjük. A tésztából kézzel diónyi golyókat formálunk, a sütőlemezekre téve kb. 8 cm-es korongokat lapítunk. Tetejére simítjuk a szezámmagos keveréket. A műveletet addig folytatjuk, amíg az összes alapanyag elfogy.
4. 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.