Szezámmagos tallér

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szezámmagos tallér
Adag: 2 tepsi (24-26 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg vaj
2 evőkanál méz
13 dkg szezámmag
1 evőkanál reszelt citromhéj
1 db felvert tojásfehérje
30 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk és kilisztezünk.

2. Egy tálban a vajat, cukrot, citromhéjat kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. A mixert alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk, és apránként beleszórjuk a lisztet.

3. Egy másik tálban a tojásfehérjét, mézet, szezámmagot összekeverjük. A tésztából kézzel diónyi golyókat formálunk, a sütőlemezekre téve kb. 8 cm-es korongokat lapítunk. Tetejére simítjuk a szezámmagos keveréket. A műveletet addig folytatjuk, amíg az összes alapanyag elfogy.

4. 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Szezámmagos tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2281 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Szezámmagos tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
könyvek