Dalra fakasztó sütemény

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Dalra fakasztó sütemény
Adag: 2 tepsi (34 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg finomszemcséjű kukoricadara
12 és fél dkg darabolt vaj
14 dkg barna cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet
2 db felvert tojás
22 és fél dkg fehér liszt
vagy
22 és fél dkg univerzális liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra.(gáztűzhelynél 3-as fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, finom sárga kukoricadarát, sütőport, sót, hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.

3. Hozzáadjuk egyenként a tojást, barna cukrot. Lágy tésztát gyúrunk. A tésztából diónyi golyókat formálunk.

4. A golyókat egymástól 4 cm-re a sütőlemezekre rakjuk. 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Dalra fakasztó sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2417 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Dalra fakasztó sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
recepttár