Mogyorós rágcsa

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mogyorós rágcsa
Adag: 2 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg lágy vaj
33 dkg zabpehely
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
1 db felvert tojás
15 dkg fehér liszt
vagy

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát. Egy másik tálban a vajat, cukrot kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük.

3. Belekeverjük a száraz adalékot, kukoricapelyhet, sós mogyorót, zabpelyhet. Kemény tésztát gyúrunk.

4. A sütőlemezekre teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 2,5 cm-re. 10-15 perc alatt világosbarnára sütjük. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben, amíg megkeményedik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Mogyorós rágcsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1971 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mogyorós rágcsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
facebook