Zabpelyhes, datolyás tallér

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zabpelyhes, datolyás tallér
Adag: 2 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg darabolt vaj
7 és fél dkg zabpehely
5 dkg kimagozott, darabolt datolya
½ teáskanál sütőpor
1 csipet
1 db felvert tojás
22 és fél dkg fehér liszt
vagy
22 és fél dkg univerzális liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. Egy tálba szórjuk a lisztet, sütőport, sót, hozzámorzsoljuk a felvágott vajat, és porhanyós tésztát készítünk.

2. Hozzáadjuk a tojást, tovább keverjük. Belekeverjük a cukrot, zabpelyhet, datolyát. Összegyúrjuk.

3. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben, amíg megkeményedik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Zabpelyhes, datolyás tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1802 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Zabpelyhes, datolyás tallér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
hírlevél