Kenyérkvász

Hlebnij kvász

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kenyérkvász
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg élesztő
50 dkg rozskenyér
30 dkg barna cukor
vagy
40 dl forrásban lévő víz
5 dkg mazsola
néhány ág menta

Elkészítés:

1. A kenyeret felszeleteljük, a sütőben barnára pirítjuk.

2. Nagy fazékba tesszük, leöntjük a vízzel, és letakarva 24 órán keresztül állni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk az élesztőt, a cukrot, valamint ízlés szerint a mentát meg a ribizlilevelet. Jól átkeverjük, és meleg helyen 10-12 órán át erjedni hagyjuk, majd az egészet nagyon finom szitán vagy egy tüllkendőn átszűrjük.

3. Üvegekbe töltjük a mazsolával együtt, és dugóval szorosan lezárjuk. A kvászt kb. 4 napig hűvös helyen pihentetjük.

Kenyérkvász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1794 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Kenyérkvász
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj