Mandulás ropogós
Elkészítési idő:
55 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 2 tepsi (24 darab)
vagy
Elkészítés:
1. Egy tálba szórjuk a lisztet, kukoricalisztet, mandulát, cukrot, sót.
2. Hozzáadjuk a vajat, mandulakivonatot, fahéjat. Belekeverjük a tojásfehérjét.
3. A tésztát fóliával letakarjuk, és 30 percre a hűtőszekrénybe rakjuk.
4. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két lemezt sütőpapírral kibélelünk.
5. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.