Mandulás ropogós

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás ropogós
Adag: 2 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg durvára tört mandula
3 evőkanál vaj
½ evőkanál mandulaaroma
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál kukoricaliszt
1 csipet
3 db felvert tojásfehérje
5 evőkanál fehér liszt
vagy
5 evőkanál univerzális liszt

Elkészítés:

1. Egy tálba szórjuk a lisztet, kukoricalisztet, mandulát, cukrot, sót.

2. Hozzáadjuk a vajat, mandulakivonatot, fahéjat. Belekeverjük a tojásfehérjét.

3. A tésztát fóliával letakarjuk, és 30 percre a hűtőszekrénybe rakjuk.

4. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két lemezt sütőpapírral kibélelünk.

5. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 5 cm-re. 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.

Mandulás ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2369 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Mandulás ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
most van szezonja