Csiga paradicsommal és rozmaringgal

Szalingaria me domata ke dendrolivano

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csiga paradicsommal és rozmaringgal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg hámozatlan, apróra vágott paradicsom
4 ág rozmaring
50 dkg éticsiga
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
5 fej reszelt hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csigákat nyálkátlanítjuk: előző este tálba tesszük, vízzel leöntjük, és egy tányérral lefedjük. Másnap jól megmossuk őket, és csak az élőket használjuk fel.

2. Forró vízbe tesszük, és 10 percig főzzük őket. Kivesszük, és hegyes késsel lyukat fúrunk a házukba. Újból jól megmossuk, majd lecsepegtetjük őket, házastul fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy éppen csak ellepje őket. Két rozmaringágat és egy kis sót dobunk bele, és 10 percig főzzük.

3. Egy másik edényben felforrósítjuk az olívaolajat, a hagymát kissé megpároljuk benne, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a petrezselymet és a maradék rozmaringot. 10 percig főzzük, majd egy kis főzőlével együtt beletesszük a csigákat. Az egészet puhára főzzük. Végül tálba tesszük, rizzsel, frissen sült fehér kenyérrel és zöld salátával tálaljuk

Siller illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Csiga paradicsommal és rozmaringgal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 778 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Csiga paradicsommal és rozmaringgal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok