Sült rája fokhagymakrémmel
Szalahi me szkordalia



Elkészítés:
1. A rájaszárnyról lehúzzuk a bőrt, körben bevagdossuk, megsózzuk, és lisztben megforgatjuk. Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, és a rájaszárnyakat jól megsütjük benne. Ezután kivesszük a serpenyőből, és tálra tesszük őket.
2. A serpenyőben maradt olajat ecettel felöntjük, felforraljuk, és a megsütött rájára öntjük.
3. A vízbe áztatott fehér kenyeret jól kinyomkodjuk, és a fokhagymagerezdekkel együtt összeturmixoljuk (a legalacsonyabb fokozaton).
4. Közben vékony sugárban lassan hozzáöntjük az olívaolajat és a citromlét. A szkordaliát sóval ízesítjük, és frissen sült fehér kenyérrel a rája mellé külön tálaljuk.