Sült rája fokhagymakrémmel

Szalahi me szkordalia

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Sült rája fokhagymakrémmel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb 35 dkg-os rájauszony
dl fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
igény szerint liszt
A szkordaliához:
4 gerezd fokhagyma
1 db citrom leve
75 dkg szikkadt, héja nélkül fehérkenyér
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rájaszárnyról lehúzzuk a bőrt, körben bevagdossuk, megsózzuk, és lisztben megforgatjuk. Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, és a rájaszárnyakat jól megsütjük benne. Ezután kivesszük a serpenyőből, és tálra tesszük őket.

2. A serpenyőben maradt olajat ecettel felöntjük, felforraljuk, és a megsütött rájára öntjük.

3. A vízbe áztatott fehér kenyeret jól kinyomkodjuk, és a fokhagymagerezdekkel együtt összeturmixoljuk (a legalacsonyabb fokozaton).

4. Közben vékony sugárban lassan hozzáöntjük az olívaolajat és a citromlét. A szkordaliát sóval ízesítjük, és frissen sült fehér kenyérrel a rája mellé külön tálaljuk.

Sült rája fokhagymakrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3955 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Sült rája fokhagymakrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok