Articsókasaláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Articsókasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb articsóka
2 db citrom leve
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál finomra vágott menta
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 teáskanál
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Az articsókákat megtisztítjuk, a levelek felső harmadát levágjuk. A fás, külső leveleket eltávolítjuk.

2. Félbevágjuk, s az ép részt vékony gerezdekre szeleteljük. Egy citrom levét hideg vízbe facsarjuk, az articsókát 10 percre beáztatjuk.

3. A sót feloldjuk a maradék citromlében, hozzáadjuk az olajat, a petrezselymet, a mentát.

4. Habverővel erőteljesen felverjük. Az articsókát lecsöpögtetjük, tiszta konyharuhán megszárítjuk. Salátástálra rakjuk, leöntjük az öntettel. Összekeverjük. Azonnal tálaljuk.

Articsókasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1426 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Articsókasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
tippek, fortélyok