Grillsaláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Grillsaláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db keményre főzött tojás
4 nagyobb érett paradicsom
2 szál finomra vágott zellerszár
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 ágacska finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 db finomra vágott piros chilipaprika
1 evőkanál kapribogyó
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomra vágott korianderzöld

Elkészítés:

1. A kemény tojásokból 3-at összetörünk, egyet negyedelünk.

2. A paprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, a chilit grillen vagy grillserpenyőben 12-15 percig sütjük, amíg a paprika héja megfeketedik. A paprikákat papírzacskóba rakjuk, 5 perc múlva a héjuk könnyebben lehúzható.

3. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk. A sült paprikát, a paradicsomot, a chilit és a fokhagymát összetörjük.

4. Hozzáadjuk a morzsolt kemény tojást, a zellert, a petrezselymet, a koriandert, a kapribogyót. Az olajat és a citromlevet összekeverjük, majd a salátára kanalazzuk. Fekete olajbogyóval és negyedelt tojásokkal díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Grillsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1692 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Grillsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
google+