Sárgarépa-saláta póréhagymával

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sárgarépa-saláta póréhagymával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg finomra aprított póréhagyma
80 dkg finomra reszelt sárgarépa
1 db citrom leve
Az öntethez:
2 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál barna cukor
2 evőkanál cukrozott, darabolt gyömbér
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál szezámolaj
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A finomra reszelt sárgarépát tálba rakjuk, meglocsoljuk citromlével. Hozzáadjuk a póréhagymát.

2. Az öntethez összekeverjük az olívaolajat a borecettel. Beletesszük a barna cukrot, a fokhagymát, a szezámolajat, a kis kockára vágott gyömbért. Sózzuk, borsozzuk.

3. A dresszinget a salátára öntjük, amit 60 percre hűtőszekrénybe rakunk. Frissen sült kenyérrel vagy zsemlekockával tálaljuk.

Sárgarépa-saláta póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1478 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sárgarépa-saláta póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
cikkek