Rizssaláta olajbogyóval és mazsolával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizssaláta olajbogyóval és mazsolával
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál mazsola
15 dkg rizs
6 és ¼ dkg parmezán sajt
2 db kockára vágott paradicsom
1 szál finomra vágott zellerszár
3 db finomra aprított ecetes uborka
10 szem kimagozott zöld olívabogyó
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál kapribogyó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst forró, sós vízben félkeményre főzzük.

2. Leszűrjük, folyó, hideg víz alatt leöblítjük. Salátástálra rakjuk.

3. Meghintjük olajjal és citromlével. Borsozzuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellert, az uborkát, az ecetes hagymát, a negyedelt olajbogyót, a kapribogyót, a mazsolát, a sajtot. Azonnal tálaljuk.

Ez a saláta ideális kerti partikra és kirándulásokhoz.
Rizssaláta olajbogyóval és mazsolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1890 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Rizssaláta olajbogyóval és mazsolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
szótár